Asetekniikkamaraton Mikkelissä

Lauri Jokisen vetämä Mikkelin leiri järjestettiin tänä vuonna 3.-5. toukokuuta, jälleen viikonlopun mittaisena koitoksena. Teemana oli tällä kertaa aseperustekniikka.

Mikkelin Shinden väki on järjestellyt leirejä vuodesta 2008 alkaen säännöllisesti. Paukkulan, Suomen Nuoriso-opiston, puitteet ovat hyvät tämänkaltaisille viikonlopun seminaareille. Majoitus, ruoka, saunat ja tietenkin treenit samalla kampuksella on havaittu hyvin toimivaksi konseptiksi sekä järjestäjille että osallistujille. Turha ravaaminen on minimoitu ja jää aikaa olennaiseen – treenaamiseen, lepoon ja tankkaamiseen.

Mikkelin leirillä on perinteisesti totuttu treenaamaan paljon perustekniikkaa, mitä oli nytkin tarjolla – tällä kertaa asein. Järjestäjän laskujen mukaan tulikin harjoiteltua yhteensä 16 tuntia. Leiriharjoittelun määrästä voi kätevästi kukin laskea, kuinka monta perusharjoituskertaa täytyy samaan tuntimäärään käydä. Leirillä käyminen siis kehittää meitä aimo harppauksen teknisesti eteenpäin, ja kuten Laurikin leirillä totesi: ”Olette kehittyneet.” Leirillä kehittyy myös opetussilmä, sillä usein leireillä opetetaan jollain erilaisella menetelmällä. Monet erilaiset tavat opettaa asioita antavat myös erilaisen muistijäljen kuin sama kaavamainen tekeminen dojolla. Vuosienkin päästä saattaa muistaa juuri sen leirillä sateessa tehdyn harjoituksen tai yksittäisen tekniikan.

Leirillä oleminen on myös muuta kuin tekniikoiden harjoittelua. Tutustumme uusiin tyyppeihin ”perheen tavoin” yhteisruokailuissa ja iltaisin. Opimme myös tuntemaan vanhoja ystäviä ja harjoittelutovereita syvemmin. Siinä ohessa näemme myös toisten tapoja tehdä asioita, mikä on sekin osa budon harjoittelua. Kaikesta voi oppia uutta. Kokonaisvaltainen tilanteiden tarkastelu antaa uusia näkökulmia asioihin ja kasvattaa.

Rentous ja avoimuus ovat tämän yhteisön kantavia arvoja. Meille Mikkeliin ja Shinden dojolle yleensä on helppo tulla, oli sitten kyse leireistä tai arkiharjoituksista.

Mikkeli_toukokuu_2013_3.jpg