Lyö kovempaa, olen savosta

Perinteinen Tahkon talvileiri järjestettiin 14.-16.12.2012 Nilsiässä Pohjois-Savossa. Opettajana toimi Tahkon Leirikeskuksen isäntä, shidoshi Jani Vihervuori.

Lauantain teemana oli banpen fugyo, Hatsumi-sensein luoma konsepti, joka tarkoittaa “10 000 muutosta, ei yllätyksiä”. Treeneissä tutkittiin intuitiota ja etsittiin keinoja, miten omaa intuitiotaan voisi parantaa. Tunnustelimme muun muassa miten luonnollinen ja rutiininomainen liike eroavat toisistaan ja miten kevyt kontrolli mahdollistaa vapaan liikkumisen. Opettelimme myös hyväksymään uken tekniikan sen sijaan että pakotamme häntä omaan tekniikkaamme.

Sunnuntaina vertailtiin japanilaisten shihanien jutsua, tutkittiin niiden välisiä eroja ja luotiin tyylien sekoituksia. Shidoshi Vihervuori kiteytti asian näin:

“Pitää käydä monien eri opettajien treeneissä ja tutustua erilaisiin tapoihin liikkua, jotta voi kehittyä monipuolisesti. Siten jonain päivänä oman persoonallisuuden päälle voi kehittyä oma tyyli, joka sopii juuri itselle.”