Privetstviye Pietarista!

Shihan Lauri Jokisen päiväseminaarissa Helsingissä 12. tammikuuta tapasimme taas tutun harjoittelijan: Denis Sharkadiyn Pietarista.

Tällä kertaa hänellä oli mukanaan myös Anna Vinogradova ja Kirill Luzenberg, jotka vierailivat Helsingin-dojolla ensimmäistä kertaa.

Denis kiinnostui “keskiajan Japanin varjosotureiden taistelutyylistä” jo lapsena. Kerättyään paljon tietoa hän löysi Soke Masaaki Hatsumin ja Bujinkanin, mutta etsi itselleen pitkään sopivaa opettajaa.

Maaliskuussa 2010 Denis vieraili ensimmäistä kertaa Shinden dojolla Helsingissä ja löysi etsimänsä.

– Koin aivan uudenlaisen bujinkanin. Tekniikat olivat nopeita, joustavia ja luonnollisia, ja Laurin avoimuus ja halukkuus opettaa koskettivat minua. Innostuin kuin koiranpentu, Denis muistelee kolmen vuoden takaista aikaa.

Nykyään Denis on Shihan Jokisen lojaali oppilas. Hän pyörittää Pietarin pohjoisosassa pientä mutta aktiivista Shinden Dojoa, jossa harjoitellaan kolmesti viikossa. Shihan Jokinen vetää Pietarissa pari kertaa vuodessa seminaarin ja Denis matkustaa säännöllisesti Suomeen harjoittelemaan.

– Suomeen on mukava tulla. Näen vanhoja tuttuja, tutustun uusiin harjoittelijoihin ja saan uusia kokemuksia. Opin aina paljon.

LaurinPaivaleiriTammi2013_0.jpg