Tunnelmia Kunoichi Taikailta

Bujinkanin toinen Kunoichi Taikai järjestettiin Japanissa 22.-23. maaliskuuta 2013. Naisia leirille osallistui reilu sata, 27:sta eri maasta. Miehiä leirillä oli kuitenkin huomattavasti enemmän kuin naisia.

Meille ajankohta oli erittäin tervetullut, sillä pääsimme kylmästä Suomen talvesta suoraan Japanin kauniiseen kevääseen.

Seminaarin aikana harjoiteltiin paljon vuoden teemaa. Vaikka kyseessä olikin Kunoichi Taikai Hatsumi sensei painotti paljon vapaasti liikkumista sekä hauskanpitoa harjoitellessa. Lisäksi sôke opetti, että naisten tulisi opetella tiedostamaan minkälaista tunnetta he välittävät tai ovat välittämättä vastustajalle.

Hatsumi sensein pyynnöstä naispuoliset Shihanit toivat esiin erilaisia tärkeitä ajatuksia. Naisen ei kannata tukeutua voimaan, sillä hän on miestä vastaan yleensä aina alakynnessä. Tämän vuoksi on tärkeää osata liikkua koko keholla ja horjuttaa vastustajaa ilman turhaa voimankäyttöä. Päällekävijät voidaan karkeasti luokitella kahteen ryhmään; tuntemattomiin ihmisiin tai ihmisiin lähipiiristäsi.

Valitettavan usein päällekävijä on jo ennestään tuttu henkilö ja tämän takia on opeteltava myös selviytymään tilanteesta turvallisesti vahingoittamatta vastustajaa. Oman statuksen ja läsnäolon avulla voi jo ennaltaehkäistä hyökkäyksen kohteeksi joutumista. Monella naisella saattaa myös kyteä pelko siitä, että tiukan paikan tullen omasta kehosta ei lähdekään ääntä. Tästä syystä olisi hyvä harjoitella äänen käyttöä turvallisessa ympäristössä. Taikailla esiteltiin myös miten nainen voi hyödyntää asusteitaan, kuten sormuksia ja kenkiä, aseina.

Seminaari oli kaikin puolin antoisa ja hauska kokemus. Tutustuimme moneen erittäin mukavaan ihmiseen ja toivomme näkevämme heitä vielä uudestaan. Päädyimme Taikailla harjoittelemaan vain miespuolisten harjoittelijoiden kanssa, johtuen leirin luonteesta. Tämä osoittautui erittäin palkitsevaksi, koska saimme harjoitella tekniikoita todentuntuisesti.

Tapahtuma päättyi illanviettoon, jonka vietimme toisiamme pöydän alle juoden tutustuen toisiimme leppoisassa tunnelmassa. Tiedoksi kaikille, että taksilla Kashiwasta ’kotiin’ pääsee alle 3600 yenillä!